Els Plats de Porc i Cervesa
Tasta els plats elaborats amb porc i cervesa artesana als restaurants de Manlleu i omple la butlleta per participar al sorteig d’un vol en globus per a dues persones. Més informació aquí.
Molta sort!
Manlleuet Cerveseria Restaurant
Moules & Frites
(Musclos a l’estil belga amb cervesa)
Ingredients: Musclos, cervesa, api i ceba.
Moules-frites es un plat molt popular a Bèlgica, hi ha diferents maneres de cuinar-lo: amb nata, amb vi blanc, a la marinera, a l’allet, etc.
La recepta que presentem es molt fàcil d’elaborar: musclos cuits el vapor amb cervesa, api i ceba, acompanyat de patates fregides.
És ideal maridar-lo amb cervesa.
Restaurant Cal Batlle
Reconstrucció del braó de porc a baixa temperatura amb cervesa negra, cremós de patata i botifarra del perol
Ingredients: Braó de porc, verdures i cervesa negra.
En primer lloc rostim a baixa temperatura unes cinc hores el braó amb verdures (ceba, pastanaga, porro…)
Un cop tenim la carn freda, la separem i deixem els ossos rostint amb les verdures, hi agfegim la cervesa negra, deixem que faci “xup-xup” i tot seguit ja podem emplatar el braó amb la seva salsa.
Restaurant Ca l'Ermità
Cansalada a baixa cocció amb reducció de cervesa IPA del Montseny
Ingredients: Cansalada virada i cervesa IPA del Montseny.
Macerem la cansalada durant 24 hores en cervesa del Montseny, ceba i all.
La coem a baixa temperatura durant 8 hores.
Ho acabem amb una reducció dels sucs del rostit.
Ho passem a la brasa.
Lourdes / Puig-Agut BT 104
638 11 54 01
Restaurant Thymus
Llom de porc de cal Rovira marinat, col llombarda cuinada amb cervesa del Montseny
Ingredients: Llom, cervesa del Montseny, col llombarda fermentada.
Partim d’un producte excel·lent com és el porc de cal Rovira. En aquest cas el llom, que el marinem amb koji perquè guanyi tendresa i gust.
L’acompanyem amb el que hi ha a l’hort ara mateix: la col llombarda, que cuinada amb cervesa del Montseny genera la màgia d’aquests tres ingredients, reforçats amb la col llombarda fermentada: el xucrut.
Restaurant Torres Petit
Gran costellam a la brasa
Ingredients: Costellam de porc, patates i salsa barbacoa.
Fem una primera cocció durant tota la nit a baixa temperatura, per tal que la carn quedi melosa i tendra.
Fem una segona cocció acabant a la brasa.
Ho acompanyem amb patates al caliu i salsa barbacoa.
Passeig Sant Joan, 40
93 850 61 88
Aquest any, diferents establiments de restauració de Manlleu elaboraran un plat especial durant el cap de setmana de la Fira del Porc i la Cervesa.
Si aneu a aquests restaurants i demaneu aquest plat els dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre, entrareu en el sorteig d’un vol en globus per a 2 persones.
Per participar-hi, heu d’omplir la butlleta que us facilitaran a cada restaurant.
El sorteig tindrà lloc el dia 6 d’octubre a les 9 del matí al LAB Espai Coworking de Manlleu, al carrer del Prior Tarafa, 11.
Hi poden participar totes les persones majors d’edat.