Resum de l'edició 2022

Aquesta 28a edició de la fira gastronòmica Porc i Cervesa ha estat tot un èxit de participació, els visitants han omplert la plaça Fra Bernadí i els actes, atrets per l’atractiu format market de la fira.

Dissabte al vespre es van esgotar els 4.000 gots de vidre de la fira, i diumenge es va haver de recórrer a gots biodegradables per atendre els més de 15.000 visitants d’aquesta edició.

Hi han participat 30 expositors: 9 de restauració, 11 cervecers artesans, 8 parades del mercat agroalimentari, i 2 empreses de lleure. 5 restaurants han participat a la campanya de promoció Els Plats de Porc i Cervesa.

10 de les empreses participants eren de Manlleu (incloent els 5 restaurants).

La fira ha comptat amb 32 activitats, 22 d’elles gastronòmiques.

Més de 500 persones han gaudit dels actes de l’Aula del Gust.

Més de 800 nens han gaudit dels espais d’oci de la fira (La Granja i l’Era del joc) i dels tallers dels Cracks de la cuina.

A la punxada del barril es van entregar 12 medalles commemoratives als 3 cansaladers de Manlleu (Josep Terradellas de Can Cerilles, Toni i Dani Molist de Carnisseria Molist, i Cesc Colom de Carnisseria Colom-Vila) que han guanyat premis i mencions nacionals pels productes que han fet, desde 2016 fins ara.

Les cerveses guanyadores del Concurs de Cerveses de la fira han estat:

1r Premi

La Mala Vida de la Cia. Cervesera del Montseny
Una negra Imperial Stout d’11 graus.

2n Premi

Buddhan Pie, de la cervesera argentina Juguetes Perdidos.
Una Imperial Pastry Sour amb mà de buda natural, galeta Maria, vainilla de bourbon i lactosa, amb 8,5 graus.

3r Premi

Txingudi, de la cervesera Bidassoa Basque Brewery.
Una cervesa, estil American IPA, de 6,3 graus i amargor de 50 IBUS.

El jurat, format per 15 persones guiades per Ariel Caballero (jutge del BJCP), van tastar i seleccionar les 3 millors cerveses de la fira presentades al concurs, patrocinat per Agronet Brewing.

Els protagonistes de la fira han estat, de nou, la matança i elaboració de productes del porc, feta dissabte i diumenge pels cansaladers i comerços del Mercat Municipal, i els 2 porcs rostits que van fer dissabte tarda es van vendre en poca estona.

Les empreses participants estan molt contentes amb els resultats obtinguts i el 95% tornarien a participar en la propera edició.

Des de l’Ajuntament de Manlleu agraïm la participació i col·laboració de totes les empreses, tant expositors com de serveis, sense les quals aquesta fira no seria possible.

Us esperem a la propera edició,
del 29 de setembre
a l'1 d'octubre de 2023