Dissabte 2
— Taller d’elaboració de cervesa artesana, a càrrec d’Enric Carrera i Roger Sala, amb la col·laboració d’Agronet Brewing.
Taller d’elaboració de cervesa casolana perquè els participants es puguin iniciar en el món dels home brewers i endur-se a casa cervesa feta per ells mateixos, 2 mesos després del taller.
Horari: De les 9 a les 14 h.
Espai: Aula de cuina del Mercat Municipal de Manlleu.
Aforament màxim: 15 persones, places limitades.
Preu / entrades: 5 €/persona.
— Presentació del llibre ‘MERCATS, UN MÓN PER DESCOBRIR’, amb JOSEP SUCARRATS, escriptor, periodista i director de la revista ‘Cuina’, i tast de productes del MERCAT MUNICIPAL.
El llibre, il·lustrat per Miranda Sofroniu i que inclou un pròleg de Ferran Adrià, s’adreça al públic infantil i familiar i els convida a fer un passeig ple de colors, aromes i sabors d’arreu per conèixer els mercats més originals i bonics del món i gaudir-ne. Durant la presentació es farà un tast de productes especials del Mercat Municipal.
Horari: De les 11 a les 12 h.
Espai: Mercat Municipal, punt de trobada al restaurant Sambucus.
Aforament màxim: 15 persones, places limitades.
— Vermut musical amb Manlleuet Jazz Quartet.
Degustació de vermuts catalans.
Oferta variada de tapes i tastets de productes del porc.
Horari: De les 12 a les 14 h.
Espai: Cerveseria Restaurant El Manlleuet.
Més informació: Tel. 93 851 73 89.
— Tast de sobrassades de porc negre, a càrrec Xesc Reina i Josep Dolcet.
Tast comentat de cinc tipus de sobrassades de porc negre de Mallorca, amb diferents maduracions i sabors seleccionades per Xesc Reina, mestre xarcuter i embotidor de Can Company de Mallorca i Josep Dolcet, de l’Escola de la Carn de la Fundació Oficis de la Carn de Barcelona.
Horari: De les 17 a les 18.30 h.
Espai: Teatre de Gràcia.
Aforament màxim: 50 persones, places limitades
Preu / entrades: 5 €/persona.
— Retrospectiva de la cervesa: de la cervesa industrial als orígens, amb Ariel Caballero (Jutge cerveser BJCP).
Tast de cerveses prenent la Revolució Industrial com a fil conductor, en què tastarem diferents estils de cervesa de diferents indrets del món, situant el lloc, el moment històric i els motius de la seva creació.
Horari: De les 19.30 a les 21 h.
Espai: Teatre de Gràcia.
Aforament màxim: 40 persones.
Preu / entrades: 5 €/persona.
— Sopar 20è aniversari de la revista ‘CUINA’, amb Joseba Cruz, de Le Clandestin.
Amb motiu del vintè aniversari de la revista Cuina, gaudirem d’un sopar gastronòmic elaborat i cuinat per un dels 20 joves xefs de la cuina catalana que ve, perquè #LaRevolucióContinua. Joseba Cruz forma part d’una nova generació de cuiners que, partint del llegat dels grans xefs pioners, demostren que la cuina catalana encara és un dels motors de la gastronomia mundial.
Menú degustació, maridat amb una selecció de cerveses artesanes:
— Crispetes de porc
— Cruixent de peu i mostassa antiga
— Consomé amb un farcellet de carn d’olla
— Terrina de costella de porc
— Cueta tractada com una cua de bou
— Garrinet
— Cotnes amb xocolata i tòfona
— Danacol
Horari: De les 21 a les 23 h.
Espai: Jardins de Can Puget.
Aforament màxim: 20 persones, places limitades.
Preu / entrades: 40 €/persona.
— Concert amb GUILLEM ROMA (trio)
El músic manlleuenc, acompanyat de Guillem Plana i Marta Roma, ens presentarà el nou treball: Kiribati (el primer país que quedarà submergit per culpa del canvi climàtic, i quart àlbum amb què Guillem Roma obre les portes a la seva creativitat). Energia tropical i reflexió s’entrellacen en onze melodies mutants, que transporten l’oient a paratges com l’oasi de Kiribati o algun bosc de l’Havana… per deixar ben clara la necessitat urgent de fer un canvi i cuidar el nostre planeta.
Us recomanem gaudir-ne abans o després de fer alguns dels tastets de porc i cervesa que els restaurants i bars de la ciutat han pensat per a l’ocasió.
Horari: De les 22 a les 23 h.
Espai: Plaça Fra Bernadí.
Aforament màxim: 500 persones, places limitades
Preu / entrades:
Zona concert (no es permet consumició): entrada gratuïta.
Zona Pilster (cerveses artesanes, artesanes sense gluten i sense alcohol): 2 € per persona, consumició no inclosa.
En cas de pluja, aquest acte se suspendrà.