Premis concurs de botifarres

LA CANSALADERIA MOLIST DE MANLLEU TORNA A SER PREMIADA: LA BOTIFARRA D’OU D’EN DANI I EN TONI MOLIST OBTÉ UNA MENCIÓ DEL JURAT EN EL CONCURS A LA MILLOR BOTIFARRA D’OU TRADICIONAL DE CATALUNYA DEL 2024.

EL PRODUCTE I ELS CANSALADERS I XARCUTERS DE MANLLEU, DE NOU PREMIATS A NIVELL NACIONAL EN EL CONCURS DE BOTIFARRA D’OU TRADICIONAL.

Els xarcuters i cansaladers de Manlleu continuen rebent reconeixements gràcies als seus excel·lents productes. L’últim a aconseguir-ho han estat els germans Molist, que han rebut una Menció del Jurat en el 9è Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana per la seva Botifarra d’Ou Artesna. Els guanyadors d’aquesta any han estat Glòria Curto de La Carnisseria del Paulo (Camarles – Baix Ebre) en la categoria de Botifarra d’Ou Tradicional i en la categoria de Botifarra d’Ou Singular, Xavier Alemany de Carnisseria Alemany (Girona – Gironès) amb una botifarra d’ou amb salsafins i carxofes.

En aquesta novena edició s’han presentat un total de 34 botifarres a la categoria “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional”, i 25 botifarres a la categoria de “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular”, de 40 elaboradors de 20 comarques de Catalunya.

El veredicte del jurat s’ha fet públic aquesta setmana, coincidint amb l’arribada del Dijous Gras i el Carnestoltes. El concurs, impulsat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, vol promocionar, fomentar i fer ressò dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, així com vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals.

La xarcuteria i carnisseria regentada pels germans Molist ja havien rebut aquesta menció l’any 2020, i també ha estat guardonada en altres ocasions, per l’excel·lent producte que elaboren. L’any 2017 i 2021 van obtenir el primer premi a la Millor Lloganissa Tradicional De Catalunya. Amb aquesta nova menció ja porten 4 premis nacionals en els últims anys.

Els germans Toni i Dani Molist de Manlleu són la segona generació de la cansaladeria Molist, fundada pels seus pares l’any 1977. Del llegat familiar han heretat, també, la seva filosofia de treball: elaboren un producte artesà, únic i diferent amb carn de gran qualitat.

Els cansaladers de Manlleu sempre obtenen uns grans resultats en aquesta competició, des de la primera edició fins ara. Can Cerilles va obtenir la mateixa menció l’any 2016, un premi a la millor botifarra d’ou artesana innovadora al 2017, i a una menció del jurat botifarra d’ou artesana tradicional al 2020; i la Carnisseria Colom Vila va guanyar la mateixa menció del jurat al 2022 i el premi a la millor botifarra d’ou artesana singular, el mateix 2022. Els cansaladers i xarcuters de la ciutat ja porten 6 premis acumulats en aquest concurs nacional que organitza la Cofraria del Gras i el Magre i la Fundació dels Oficis de la Carn.

Els premis atorgats i l’alta participació d’empreses de la comarca refermen el fet que a Manlleu i Osona tenim la sort de comptar amb un sector cansalader artesà consolidat, punter, i que elabora un producte de qualitat immillorable.